fbpx

Fillers

Ålder, hormoner, solexponering och rökning är alla faktorer som påverkar uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Dessa faktorer gör huden skörare och mindre elastisk. Med åldern minskar mängden hyaluronsyra i huden som är så viktig för att bibehålla fukt.

Genom att injicera små mängder fillers, som innehåller hyaluronsyra, i huden binder den till sig vätska. På detta sätt får man ett resultat med en naturlig utfyllnad över fina linjer och rynkor.

Det blir allt vanligare att skulptera ansiktet och återskapa förlust av fettvolym och benstruktur som naturligt börjar ske i 25 års ålder och pågår ständigt därefter. Här är det viktigt att man använder en bra produkt med maximal vävnadsintegration för naturliga resultat och att din behandlare har ett estetiskt öga för naturliga resultat. På kliniken värnar vi om att inte förändra någon utan att förbättra och återskapa det vi förlorat.

På MedShape utförs dessa behandlingar endast av specialistutbildad och certifierad leg.sjuksköterska.

Behandlingsområden

Läppar | Kinder | Käklinje | Panna | Haka | Tinning | Glabella | Nasolabialveck  | Mungipor | Näsa | Tear through (under ögonen) | Öronsnibbar | Hollow eyes

Att Tänka På Inför En Behandling Med Fillers

N

Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen.

N

Ej heller kvissla eller finne på injektionsområdet.

N

Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

N

Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

Välja behandlingsdag en dag då man inte ska träna samma kväll.

0.55 ml

2800 kr

1 ml

3500 kr

2 ml

5500 kr

3 ml

6900 kr

Exklusiv Liplush

3900 kr

Behandlingsområden

Läppar

Med åren minskar halten hyaluronsyra i huden. När halten av hyaluronsyra minskar leder det till att rynkor framträder och att läpparna blir mindre fylliga. Volymförlusten gör våra läppar tunnare och mindre definierade. Vertikala linjer kan utvecklas vid läppkanten och löper från mungiporna ner mot hakan. Det kan även bildas hängande hud vid mungiporna, som ger ett sorgset uttryck.

Fillers fyller ut linjer och rynkor kring läpparna samtidigt som hyaluronsyran innanför huden drar till sig och bibehåller fukt, så att effekten varar i upp till ett år.

Kinder

När vi ser på barn har det oftast underbart fylliga kinder som när vi når vuxen ålder ger oss vackra ansiktsdrag. Med tiden förlorar även våra kinder sin volym och tyvärr medför detta även att i de nedre partierna utvecklas dubbelhakor. Huden blir allt slappare vilket gör att våra ansiktsdrag förs nedåt. På många sätt är oftast viktminskning positivt, men det kan ha negativa effekter om det medför slapp hud i ansiktet.

Fillers återställer förlorad volym så att ansiktet får tillbaka sina ungdomliga former och kan även användas inom andra delar av ansiktet.

Denna filler är en injicerbar hyaluronsyra som ger volym i områden som behöver lyftas eller förbättras. Redan strax efter behandlingen med fillers kommer du att märka att dina ansiktskonturer framträder som rundare och fastare, vilket gör att ditt ansikte ser mjukare och mer ungdomligt ut. Våra produkter kommer ge ett naturligt resultat och som varar i ända upp till 18 månader.

Haka
Om man önskar förstärka sina ansiktsdrag/sitt hakparti eller markera sin haklinje kan man göra detta med hjälp av fillers.

Genom injektionsbehandlingar med fillers kan man både skulptera sin haka och bygga volym på önskad plats i ansiktet. En injektionsbehandling med fillers är ett tryggt och säkert sätt att skapa volym i ansiktet.

Kort efter behandlingen kommer du att märka att ditt hakparti framträder och blir tydligare och mer markerat.

En behandling med fillers i hakpartiet håller 6-12 månader men efter första behandlingstillfället rekommenderar vi en påfyllning efter ungefär 4 månader för att uppnå ett ännu bättre och långvarigt resultat.

Tearthrough/ mörka ringar under ögonen

Speciella tekniker används för att behandla mörka ringar under ögonen med fillers för att få naturliga, bra och långvariga resultat.

I kroppen har vi varierande fettlager beroende på var man undersöker. Kring magen har vi mest fettdepåer till skillnad från ögonen, där vi har minst. Därmed sägs det att man åldras (förlorar volym) snabbast kring ögonen. Behandlingen med Teartrough har gjort stora framsteg med fillers.

Under ögonen har vi tunna, fina blodkärl som skyddas av fettlager och en väldigt tunn muskel. Med åldern förlorar vi fettvolym vilket gör huden mer transparent. Blodkärlen exponeras vilket ger mörka kontraster. Ett veck kan också bildas av förlorad volym vilket skapar en skugga som ger en illusion av påse under ögonen. Förlorad volym i den mittersta tredjedelen av ansiktet är också kopplad till förlorad volym i kinderna av gravitations effekter. Vi rekommenderar att man möjligtvis fyller kinderna som stöd för fyllningen av de mörka ringarna.

Bland befolkningen från vissa delar av världens så framkommer oftare mörkare pigment under ögonen. Det innebär att de mörka ringarna inte beror på förlorad volym. Fillers är då inte en passande behandling.
För att testa orsaken så trycker man med ett finger på den mörka ringen och ser efter vad som sker;

1. Om det mörka försvinner men kommer tillbaka – Förlorad Volym
2. Om det fortfarande är mörkt – Pigment (fillers hjälper inte)

NÄSA

Att använda fillers för att förändra näsans form och proportioner är en enkel behandling med stor potential.

Rätt använd kan en filler i näsan åstadkomma dramatiska förändringar i utseendet och i vissa fall t.o.m. ersätta behovet av en näsplastik.

  • Eftersom en fillerbehandling går snabbt och är smärtfri kan fillers provas som ett tillfälligt alternativ till näsplastik
  • Fillers i näsa kan även användas för att se hur man trivs med näsans utseende innan man bestämmer sig för en permanent förändring.

Många användningsområden och slående resultat

Till en början underskattar man ofta hur mycket näsans form och proportion påverkar hur näsan, och faktiskt hela ansiktet, uppfattas. Därför blir man ofta förvånad när man ser vilken skillnad behandlingen gör.

Fillers används på flera olika områden och problem vid näsan. Till de mer populära och effektiva möjligheterna hör:

  • Korrigering av mindre ojämnheter efter kirurgiska näsplastiker.
  • För att ge en upprätande effekt på en skadad sned näsa.
  • För att bygga upp en platt näsa med traditionellt asiatisk eller afrikansk form till ett mer europeiskt utseende.
  • Att jämna ut en knöl på näsan
  • Att jämna ut näsor med en krokig form s.k. ”önrnnäsa/höknäsa”
  • Att fylla ut eller lyfta nästippen.
  • Ändra näsborrarnas form.
  • På optisk väg förminska en stor näsa.

Alla näsor kan inte behandlas med en filler. Fillern erbjuder dock ett mycket intressant alternativ för alla som inte kan eller vill genomgå en kirurgisk näsplastik.

Skinbooster

Skinboosters är tunnflytande geler som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och volym inifrån. De innehåller hyluronsyra och vatten, just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Ofta gör man en serie behandlingar med Skinboosters. Effekten blir en slätare hud med fukt, glans och lyster, och små fina rynkor och linjer försvinner. Eftersom Skinboosters innehåller lokalbedövning så går behandlingen snabbt och enkelt.

Nasolabialveck (från näsa till mun) och mungipor
Området kring vår mun ger ofta ett budskap om vår ålder. Mungipor som pekar neråt ger ett surt intryck och tydliga nasolabialveck gör att huden ser insjunken ut samt att du ser äldre ut. Våra produkter och teknik är utmärkt för att släta ut nasalobialveck, dvs linjerna mellan näsan och munnen.

Vanliga frågor

Gör det ont?

Vi arbetar endast med Belotero då dessa har en mjuk och slät gel med lätt konsistens vilket gör att vår specialistutbildade leg. sjuksköterska kan injicera dem enkelt och smidigt. Produkterna innehåller också 0,3% lidokain som är smärtlindrande för att göra behandlingen mer behaglig.

Hållbarhet och resultat

Hur länge din behandling håller skiljer sig något beroende på vilket område det är du har behandlat.

Är det ett begränsat område eller en specifik rynka eller veck som har injicerats med filler så kan behandlingen sitta i 6-12 månader.

Eftersom preparatet naturligt bryts ner i kroppen kommer du så småningom att behöva upprepa behandlingen för att bibehålla resultatet av din behandling.

En påfyllnadsbehandling efter 4 månader rekommenderas efter första behandlingen. Då behöver man inte börja om från början och din nästa behandling kommer att hålla längre än din första.

Efter din fillersbehandling kommer du att få råd för tiden närmast efteråt. Det är normalt att uppleva lite obehag efter behandlingen, såsom rodnad, svullnad, smärta, klåda, blåmärken eller ömhet vid behandlingsområdet. Vanligtvis försvinner detta efter några dagar, upp till 1–2 veckor.

Du skall undvika att röra det behandlade området 6 timmar efter behandlingen. Undvik att utsätta området för intensiv värme eller extrem kyla tills svullnad och rodnad lagt sig.

Konsultation

När du söker till MedShape för en injektionsbehandling är det första steget att boka in dig på en konsultation till vår leg. sjuksköterska och certifierade injektionsbehandlare, Lisa Bolin. Detta gör du genom att ringa 044-12 22 42 eller boka på kliniken/online.

På konsultationen kommer du att få frågor om din eventuella sjukdomshistoria och om du genomgått andra liknande behandlingar.

Kom förberedd till din konsultation. Tänk igenom vad du har för frågor och vilken effekt eller resultat du är ute efter. Du kommer att få svar på om man kan använda injektionsbehandlingar för att uppnå den effekt du önskar.

Lämpliga behandlingsområde med fillers

Med tanke på ämnets kroppsnaturliga egenskaper, kan det i princip användas överallt i kroppen. Behandlingen tar cirka 30-45 minuter, injektionerna innehåller bedövning.

Priser

0,55ml 2800kr
1 ml 3500kr
2 ml 5500kr
3ml 6900kr

Ovanstående är riktpriser. Vi erbjuder kombinationsrabatter så din personliga prisbild ges vid den kostnadsfria konsultationen.

För att boka konsultation och/eller behandling ring 044-12 22 42 eller boka på kliniken/online.