fbpx

Toxin

Det finns många myter om toxin. Sanningen är enkel, toxin är ett läkemedel som tillfälligt slappnar av muskulaturen och används på grund av dess egenskaper för att behandla rynkor i ansiktet orsakade av vår mimik. Behandlingen är avsedd för dynamiska rynkor, dvs rynkor som uppkommer från muskulär hyperaktivitet.

Behandlingsområden

Glabella | Kråkfötter | Panna | Gummysmile | Lipflip | Mungipor | Bunnylines | Masseter/käkmuskel | Haka | Platysmaband | Hyperhidrosis

Att Tänka På Inför En Behandling Med Toxin

N

Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen. (snuva är ok)

N

Ej heller kvissla eller finne på injektionsområdet.

N

Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

N

Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

Rekommenderar för smärtlindring att köpa Emla salva på Apoteket och smörja ett tjockt lager på injektionsområdet ca 1 timme före behandling.

Att Tänka På Efter Din Behandling Med Toxin

N
Behandlingsresultatet kan tidigast börja ses efter 3-4 dagar och varar generellt upp till 4 månader.
N
Ej utföra peeling eller massage av ansiktet samma dag.
N
Ej träna samma dag.
N
Ej sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmarna efter behandling.
N
Ej basta samma dag.

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen rött, svullet och ibland kan man få något enstaka blåmärke. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.

Det kan ta 1-2 veckor innan en behandling med botulinumtoxin ger full effekt och du ser det slutgiltiga resultatet av din behandling.

Panna

2300 kr

Kråkfötter / ögon utsida

2300 kr

Glabella / bekymmersrynkor

2300 kr

2 områden

3500 kr

Samtliga ovan områden

4200 kr

Hyperhidrosis

5000 kr

Platysmaband

(på halsen)

individuellt pris

Käke

(Tandgnissel)

3900 kr

Gummysmile

995 kr

Näsrynkor

995 kr

Ögonbrynslyft

995 kr

Haka

995 kr

Lipflip

(i samband med läppfillers)

449 kr

Vanliga frågor

Viktigt Att Veta Innan Man Bokar En Behandling

Precis som inför alla injektionsbehandlingar skall du inför en fillersbehandling mot rynkor försäkra dig om att du går till en klinik där samtliga injektionsbehandlare är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare. Försäkra dig om att de fillersprodukter som används är tillfälliga, bryts ner av kroppen samt är välbeprövade och godkända.

På MedShape värderar vi patientsäkerheten mycket högt och vi erbjuder endast produkter av högsta kvalitet. MedShapes behandlare är leg. sjuksköterska med certifiering för behandlingar med fillers och toxin.

Gummy Smile

Gummy smile är ett uttryck för när man visar väldigt mycket tandkött ovanför tandraden när man ler. Detta behandlas med hjälp av toxin som slappnar av muskelaktiviteten i ett område och får överläppen att sjunka längre ner och täcka upp tandköttet. Om det går att behandla med toxin i just ditt fall beror helt på individuella förutsättningar. Beror ditt gummy smile på en stark muskulatur i överläppen så går det oftast att behandla.
Är utgångsläget en stark muskel i kombination med en tunn överläpp så kan man motverka detta genom att kombinera en toxinbehandling med en behandling med fillers i överläppen. På så sätt täcker man upp tandköttet i två steg och upphäver effekten av ditt gummy smile.

För att avgöra om vi kan hjälpa just dig och din situation måste du boka in en konsultation så att vi får se över dina individuella förutsättningar.

Själva behandlingen går till så att man lägger ett par stick i muskeln nedanför näsan. Det kan sedan ta upp till 14 dagar innan man ser en förbättring. En behandling av gummy smile med botox håller ca 3-6 månader. För att få ditt resultat att hålla så länge som möjligt efter det första behandlingstillfället rekommenderar vi en påfyllnad efter 3 månader.

Lämpliga Områden För toxin

Många får ofta höra att de ser arga eller bekymrade utan att de är det. Då är det ofta den klassiska bekymmersrynkan mellan ögonen som är boven i dramat (nr 1 på bilden).
Andra personer har för vana att höja på ögonbrynen och lägga pannan i djupa veck vilket kan ge resultatet att dessa hudveck syns även när man är avslappad (nr 2 på bilden).
Ett tredje vanligt område för toxin är de så kallade kråkfötterna på utsidan av ögonen. Dessa får vi vanligtvis genom att vi kisar eller skrattar mycket (nr 3 på bilden).

Resultatet varar upp till cirka 4 månader men varierar mellan olika personer. Ingreppet är relativt smärtfritt, då man endast injicerar mycket små volymer och använder en väldigt tunn nål.

Behandlingen tar cirka 20-30 minuter att utföra.

Effektivt & Säkert

Toxin används allt mer inom sjukvården, användningen anses vara helt säker och väldigt effektiv. Toxin som ämne är välstuderat, man har gjort över 4000 studier med Botulinumtoxin genom åren. Inom estetiska behandlingar används ytterst små doser jämfört med sjukhusanvändningen.

En trevlig bieffekt hos flera våra kunder är att de upplever att de får mindre spänningshuvudvärk och/eller migrän.

Tandgnissel

Tandgnissling/ tandgnissel och spända käkar är väldigt vanligt och beror ofta på stress, att du lider av någon form av nattstörning eller att du omedvetet biter ihop käkarna och pressar med din tuggmuskel under både dagen och natten.

Det i sin tur kan leda till att du får spänningshuvudvärk, migrän, värk i käken, ansiktet och öronen och att du får förslitningsskador på dina tänder.
I vissa fall kan käkmuskeln även bli så förstorad av spänningarna att ansiktsformen påverkas (masseter hypertrofi).

Toxin ger ett mycket gott resultat på spända käkmuskler och tandgnissel och kan hjälpa även dig med bettskena att slippa den helt.

Genom att behandla tuggmuskeln(massetern) med toxininjektioner minskar man tuggmuskelns kraft och på så vis slipper du symptomen som dessa spänningar kan ge.

I de flesta fall kommer du som patient att vara helt symtomfri under hela perioden som effekten sitter i, ca 4-6 månader.

På köpet kan du som patient även få en avsmalnande effekt på käkmuskulaturen vilket skapar ett smalare intryck av en framträdande kantig underkäke. Denna behandling är vanligt förekommande i Asien då man i ett estetiskt syfte önskar att få just intrycket av ett avsmalnat ansikte.