fbpx

Toxin

Många får ofta höra att de ser arga eller bekymrade utan att de är det. Då är det ofta den klassiska bekymmersrynkan mellan ögonen som är boven i dramat (nr 1 på bilden).
Andra personer har för vana att höja på ögonbrynen och lägga pannan i djupa veck vilket kan ge resultatet att dessa hudveck syns även när man är avslappad (nr 2 på bilden).
Ett tredje vanligt område för toxin är de så kallade kråkfötterna på utsidan av ögonen. Dessa får vi vanligtvis genom att vi kisar eller skrattar mycket (nr 3 på bilden).

Resultatet varar upp till cirka 4 månader men varierar mellan olika personer. Ingreppet är relativt smärtfritt, då man endast injicerar mycket små volymer och använder en väldigt tunn nål.

Behandlingen tar cirka 20-30 minuter att utföra.

Det finns många myter om toxin. Sanningen är enkel, toxin är ett läkemedel som tillfälligt slappnar av muskulaturen och används på grund av dess egenskaper för att behandla rynkor i ansiktet orsakade av vår mimik. Behandlingen är avsedd för dynamiska rynkor, dvs rynkor som uppkommer från muskulär hyperaktivitet.

Behandlingsområden

Glabella | Kråkfötter | Panna | Gummysmile | Lipflip | Mungipor | Bunnylines | Masseter/käkmuskel | Haka | Platysmaband | Hyperhidrosis

Att Tänka På Inför En Behandling Med Toxin

N

Ej ha en infektion, feber, sjukdomskänsla i kroppen. (snuva är ok)

N

Ej heller kvissla eller finne på injektionsområdet.

N

Ej ha någon Herpes infektion som pågår i kroppen eller injektionsområdet.

N

Ej vara gravid eller amma.

Om man äter Magnecyl eller Ipren eller liknande kan man lättare få blåmärken i injektionsområdet.

Rekommenderar för smärtlindring att köpa Emla salva på Apoteket och smörja ett tjockt lager på injektionsområdet ca 1 timme före behandling.

Att Tänka På Efter Din Behandling Med Toxin

N
Behandlingsresultatet kan tidigast börja ses efter 3-4 dagar och varar generellt upp till 4 månader.
N
Ej utföra peeling eller massage av ansiktet samma dag.
N
Ej träna samma dag.
N
Ej sminka sig eller ta på det behandlade området de närmaste 6 timmarna efter behandling.
N
Ej basta samma dag.

Direkt efter behandlingen kan behandlingsområdet bli aningen rött, svullet och ibland kan man få något enstaka blåmärke. Obehagen är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar.

Det kan ta 1-2 veckor innan en behandling med botulinumtoxin ger full effekt och du ser det slutgiltiga resultatet av din behandling.

Panna

2300 kr

Kråkfötter / ögon utsida

2300 kr

Glabella / bekymmersrynkor

2300 kr

2 områden

3500 kr

Samtliga ovan områden

4200 kr

Hyperhidrosis

5000 kr

Platysmaband

(på halsen)

individuellt pris

Käke

(Tandgnissel)

3900 kr

Gummysmile

995 kr

Näsrynkor

995 kr

Ögonbrynslyft

995 kr

Haka

995 kr

Lipflip

(i samband med läppfillers)

449 kr

Vanliga frågor

Viktigt Att Veta Innan Man Bokar En Behandling

Precis som inför alla injektionsbehandlingar skall du inför en fillersbehandling mot rynkor försäkra dig om att du går till en klinik där samtliga injektionsbehandlare är leg. sjuksköterskor eller leg. läkare. Försäkra dig om att de fillersprodukter som används är tillfälliga, bryts ner av kroppen samt är välbeprövade och godkända.

På MedShape värderar vi patientsäkerheten mycket högt och vi erbjuder endast produkter av högsta kvalitet. MedShapes behandlare är leg. sjuksköterska med certifiering för behandlingar med fillers och toxin.

Effektivt & Säkert

Toxin används allt mer inom sjukvården, användningen anses vara helt säker och väldigt effektiv. Toxin som ämne är välstuderat, man har gjort över 4000 studier med Botulinumtoxin genom åren. Inom estetiska behandlingar används ytterst små doser jämfört med sjukhusanvändningen.

En trevlig bieffekt hos flera våra kunder är att de upplever att de får mindre spänningshuvudvärk och/eller migrän.