fbpx

Ultherapy® Hyperhidrosis

Vi är stolta över att vara en av de första klinikerna i Sverige att kunna erbjuda den FDA-godkända behandlingen mot hyperhidrosis (överdriven svettning) i armhålan med Ultherapy®. Behandlingen har genomgått flera kliniska tester och nu finns dokumenterade långvariga resultat. Upp till 86% har upplevt bestående resultat efter två behandlingar med Ultherapy® med fyra veckor mellan behandlingarna.

Ultherapy® använder ultraljudsenergi för att störa eller förstöra svettkörtelaktiviteten under armarna. Den använder fokuserade ljudvågor för att rikta in sig på djupet på huden där svettkörtlarna är belägna och områdena med deras aktivitet kan kartläggas visuellt med ett enkelt stärkelse-jodtest. Ultherapy® har använts i stor utsträckning för att lyfta och dra åt huden och har FDA-godkännande för marknadsföring för användning som en icke-invasiv dermatologisk estetisk behandling för att lyfta och strama åt huden kring ögon, käklinje, haka, hals och dekolletage. Nu har den alltså även blivit FDA-godkänd för behandling av Hyperhidrosis.
Kliniska studier hittills har visat god effekt med minimala biverkningar och minskning av svettning har kvarstått i ett år eller mer i de flesta fall. Två behandlingar med en månads mellanrum rekommenderas för de flesta fall. En behandling kan i vissa fall ge relativt dramatiska resultat, men längre resultat tycks vara betydligt mer troligt med två behandlingssessioner. Injektioner av en lokalbedövningslösning utförs före behandlingen och vanligtvis är det lite obehag även om en viss känsla av värme upplevs om ett område som inte är helt bedövt behandlas. Viss ömhet eller blåmärken kan förekomma och vissa människor upplever en kortvarig känsla av stickningar eller sensoriska förändringar.

Pris: 2 behandlingar med 4 veckor emellan 25000 kr