fbpx

Dry Needling

Vad är Dry Needling?

Dry needling är en form av akupunktur där en tunn nål förs in i muskeln där spända stråk finns, med andra ord “triggerpunkter” men kan även användas för att generellt öka blodcirkulationen i ett område utan att rikta in sig specifikt på triggerpunkter.

Triggerpunkter uppskattas vara huvudorsaken till smärta hos 30-85% av de med besvär från muskelapparaten och kan orsakas av bland annat överbelastning, stress, sömnbrist och inflammation. Behandlingsformen används oftast för att behandla muskler, ligament, senor, fascia och ärrvävnad för att behandla olika muskuloskeletala smärtsyndrom.

Ibland kan du som patient känna att muskeln “rycker till” vid införandet av nålen, detta kallas för “local twitch response” och är en form av reflex i muskeln när nålen träffar en öm punkt och förekommer bara i triggerpunkter. Effekten av en local twitch response är att kemiska förändringar i muskeln som kan orsaka smärta normaliseras.

När är inte dry needling en lämplig behandlingsform?

För det första rekommenderar vi inte dry needling om du är nålrädd, då kommer du förmodligen bara spänna dig och inte uppleva behandlingen som särskilt behaglig. Förutsättningen för en bra behandlingseffekt är dels att du själv tror du på behandlingen men även att du klarar att slappna av under behandlingen.

Andra kontraindikationer är om du har infektioner/sår, cancer, akut skada, blödarsjuka eller äter blodförtunnande samt om du har haft proppar.

 

Dry needling behandling
40min- 480kr
Efter genomgång av hälsodeklaration och problematik med terapeuten, sätts nålarna på utvalda områden beroende på just din problematik. Dem kan behöva sitta på plats upp till ca 30min.

Massageterapi och Dry needling
60min 800kr
Denna behandling har Elisabeth utformat för att kunna jobba effektivt på problematik som kan sitta på fler områden, där hon sätter akupunkturnålar och även masserar områden som är i behov av uppmjukning och triggerpunktsavslappning.