fbpx

NYHET!

Kärlreducering & Pigment

Vid behandling med laser MOTUS AY, kan vi behandla både ytliga röda och blåa kärl. Ytliga blodkärl behandlas genom att hemoglobinet i blodet absorberar ljuset. När laserljuset absorberas av vätskan i kärlen, temperaturen uppnår 60-65 grader, koagulerar blodet och följden blir att blodkärlen kollapsar. Kärl som inte försvinner på en gång under behandling tas upp naturligt av kroppen efter några veckor.

Beroende på hur området ser ut och hur utbrett kärlnystanet är, kan det behövas mer än ett behandlingstillfälle.

Vi rekommenderar 1-3 behandlingar med 3-4 veckors intervall om huden läkt. (Detta är viktigt då man inte ska behandla hud som inte läkt helt)

 

Biverkningar

Ibland blir det en liten sårskorpa efter behandling av kärl. Denna ska man inte pilla på utan bara smörja in och låta vara så den kan lossna av sig själv. Annan ”biverkning” som man kan få efter kärlbehandling är:

 • Rodnad
 • Svullnad
 • Blåmärken
 • Det kan även kännas väldigt ömt just vid det behandlade området.

Större områden

2900 kr

tex höft, lår, skenben

Enstaka kärl

1300 kr

Kärl- del av ansikte

2290 kr

Pigment

Med vår motus kan vi reducera/ta bort pigmenteringar. Detta görs genom att använda Alexandrit laser då denna lasertyp riktar in sig på melanin (pigment).

Det som händer är att pigmentet absorberar laserljuset och värmen som bildas ”splittrar sönder” pigmentet som sedan kryper upp till ytan i och med förnyelseprocessen eller tas upp av kroppens ”städpatrull” Efter avslutad behandling kan pigmenteringen bli mörkare och förbli mörk till den till slut flagnar bort eller förvinner. Detta brukar ta ca 15 dagar. Rekommenderas 1-3 behandlingar med 3-4 veckors intervall om huden läkt. (Detta är viktigt då man inte ska behandla hud som inte läkt helt)

De vanligaste pigmenteringarna vi behandlar är solfläckar (lentigo solaris) och åldersfläckar (lentigo senilis),även cafe au lait fläckar. Efter behandlingen är det viktigt att undvika solljus på området, samt att alltid använda SPF 50. Vi rekommenderar alltid att du kollar upp mörkare pigment med läkare först och får ett ok att ta bort dem med laser. Alla våra konsultationer är kostnadsfria, förutsatt att du inte uteblir, då blir man debiterad 350kr för tiden

Pigmentering del av ansikte

1995 kr

Pigmentering hela ansiktet

2950 kr

Pigmentering Händer

1595 kr

Pigmentering enstaka skott

FRÅN 795 kr

Köp en kur på 4ggr och få 25% rabatt

Inför första behandlingen

Vi startar alltid med en konsultation som du kan boka i vår onlinebokning. Där går vi tillsammans igenom frågor,förväntningar, kontraindikationer och såklart vilka områden som ska behandlas mm.

Vanliga frågor

Kontraindikationer

Behandlingen ska inte utföras om jag:

 • Är gravid/ammar
 • Är epileptiker
 • Använt aknemedicin under de senaste sex månaderna eller om jag har använt någon medicin som gör mig ljuskänslig.
 • Är solbränd eller har brun utan sol. Det rekommenderas att vänta med att genomgå behandlingen.
 • Exponerats i solen 2-4 veckor före behandlingen. Detta kan minska laserns effektivitet.
 • Har pågående bakteriella, virus- eller svampinfektioner i behandlingsområdet.
 • Tidigare haft hudcancer.