fbpx

Taffy

TAFFY är den senaste metoden för semipermanent pigmentering av ögonbryn och eyeliner som ger ett mycket naturtroget resultat med en strå-för strå effekt. Var behandling anpassas individuellt efter önskemål och vad som passar var enskilt område. Resultatet, som varar och i upp till 3 år, ger dig möjlighet att fylla på, ändra och/eller anpassa till hudens åldrande.
Behandlingen är skonsam mot huden och näst intill smärtfri. TAFFY pigment avtar naturligt och ljusnar successivt.

Vanliga frågor

Hur fungerar behandlingen?

Behandlingen görs med hjälp av ett manuellt verktyg som kan liknas vid en penna. En steril engångsnål fästs på verktyget och vi kan imitera strån utan att det känns som en streckkod eller för ifyllt. Vi har flera olika storlekar av nålar att välja på och en stor variation av pigmentfärger. Detta hjälper oss att skapa en pigmentering efter just dina önskemål.

Innan TAFFY behandling påbörjas, hålls en kostnadsfri konsultation där terapeuten förklarar hur den semi-permanenta kosmetiska pigmenteringen går till. Terapeuten går även igenom alla eventuella kontraindikationer. Under konsultationen har kunden möjlighet att få sina frågor besvarade och för att uppnå ett så lyckat slutresultat som möjligt bör kunden framföra sina önskemål.

Viktigt: Om ni tar mediciner måste ni meddela terapeuten detta då vissa mediciner kan påverka läkningen.

Tillsammans med kunden bestäms färg och form. Det ska se naturligt ut och framhäva ögonen och ansiktets egna drag. Efter detta appliceras bedövning (behandlingen kan utföras utan bedövning). Terapeuten utför pigmenteringen strå för strå och ett naturtroget ögonbryn skapas. Oftast tar själva behandlingen endast ca 20-30 minuter att utföra. Skulle korrigering behövas ingår detta i priset upp till 90 dagar efter utförd behandling. Det är viktigt att huden är helt läkt innan korrigeringen utförs. Detta återbesök bokas med fördel in efter första behandling.

Hur länge sitter pigmenteringen?
Pigmentet sitter upp till 3 år beroende på vilken vård som ges och vilken hudtyp man har.
En oljigare hud kan släppa pigmentet snabbare. Ju mer man utsätter pigmentet för desto snabbare försvinner det. Om man tränar, solar, bastar eller använder mycket produkter på pigmentet så slits det fortare.
Gör det ont?
Det känns men det finns bedövning om man är mycket smärtkänslig. Vid läppar, eyeliner och skalp så bedövar man alltid.
Vad ska man tänka på innan behandlingen?
Samma dag bör man undvika koffein, alkohol, acetylsalicylsyra eller omega 3.
Dessa produkter är lite blodförtunnande och kan göra oss mer lättblödiga vilket kan påverka slutresultatet. Pigmentet kan du följa med ut/sköljas bort och göra att stråna upplevs suddiga,
Vad ska man tänka på efter behandlingen?
Upp till 10 dagar efter behandling bör du undvika sol, långa perioder i vatten, bastu samt hård fysisk träning.
Att inte avlägsna några ruvor.
Läkningen tar 4 veckor och första veckan kan man få ruvor och skorpor. Pigmentet kan ”försvinna” för att sen komma fram igen. Under denna tiden kan man inte göra någon korrigering utan det måste få läka i lugn och ro innan man kan göra eventuella korrigeringar.
Vem rekommenderas behandlingen inte till?
Om du är gravid eller ammar
Äter blodförtunnande mediciner
Har tendens att utveckla keloida ärr
Har någon infektion i området.
Hur väljer man färg och form?
Det går man igenom tillsammans med sin behandlare. Man ritar upp en mall och börjar inte förrän kunden är nöjd med formen och valet av färgpigment.
Vad händer om man inte blir nöjd med färg eller form?
Det ingår alltid ett återbesök i priset och då har man möjlighet korrigera dem. Det man ska tänka på är att huden är levande vävnad vilket gör att man aldrig kan veta hur pass huden är mottaglig för pigmentet och man kan aldrig därför garantera ett slutgiltigt resultat.